Palvelut

Ympäristötarkkailua ammattitaidolla

Toteutamme ympäristömittauksia kokonaispalveluna, jolloin vastaamme kaikesta mittausten suunnittelusta, asennuksesta ja ylläpidosta raportointiin asti. Tulosten seuranta ja raportointi tapahtuu omassa pilvipalvelussamme, joka on ympäristötiedon hallintaan suunniteltu järjestelmä.

Tarjoamme myös erillisiä asennus-, huolto- ja ohjelmistopalveluita tarpeeseenne räätälöitynä. Verkkokaupastamme löydät helposti myös perustarpeisiin sopivat mittausasemat.

Mittauspalvelu

Huolehdimme ympäristömittausten toteutuksesta alusta loppuun. Asiantuntijamme suunnittelevat ja valitsevat kohteeseen sopivat mittalaitteet, parametrit, asennustavat ja edustavat mittauspaikat. Hoidamme mittausasemien asennukset, huollot, mittaustiedon laadunvarmistuksen ja raportoinnin.

Mittaukset ovat toiminnassa sopimuskauden ajan. Mittausdata on aina asiakkaan omaisuutta.

 • Ei tarvetta laiteinvestoinneille, maksat vain mittaustuloksista.
 • Laatuluokitus, raportointi ja muut asiantuntijapalvelut tarpeen mukaan.
 • Huoltopalvelu toivotussa vasteajassa.

Kysy lisää

Pilvipalvelu

Automaattisten mittausten ja muun ympäristötiedon seuranta onnistuu kätevästi pilvipalvelussamme. Tutki mittauksia, vertaile eri tuloksia ja aikajaksoja, tarkastele asemien tilaa ja hae raportteja.

Tarjoamme pilvipalvelua myös räätälöitävänä ympäristötietojärjestelmänä.

 • Automaattisten mittausten ja alueen ympäristötiedon hallinta ja raportointi
 • Asemien tilan seuranta ja hälytykset muutoksista
 • Tuo ja vie tietoja eri järjestelmien välillä (käsimittaukset, laboratoriotulokset, excelit, rajapinnat)

Kysy lisää

Mittausasemat

Valmistamme veden, sään ja maaperän mittausasemat tuotannossamme Oulussa. Asemiin voi yhdistää joustavasti useita analogisia ja digitaalisia antureita eri valmistajilta.

Asemamme on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön haastavissa kenttäolosuhteissa. Virtalähteenä käytetään akkua ja aurinkopaneelia tai verkkovirtaa. Langaton tiedonsiirto tapahtuu GSM- tai LoRaWAN-verkossa, jonka kuuluvuutta voidaan tarvittaessa parantaa suunta-antennilla.

Mittausten toimintavarmuus on meille tärkeää. Asemien teknistä suorituskykyä, kuten virransyöttöä ja tiedonsiirtoa, voidaan seurata pilvipalvelusta etänä ja asettaa automaattisia hälytyksiä häiriötilanteista ja lähestyvästä huoltotarpeesta.

Perustarpeisiin vastaavat asemat löydätte suoraan verkkokaupastamme. Haastavissa kohteissa asiantuntijamme suunnittelee mittausratkaisun aina olosuhteiden mukaan.

Ympäristömittausten suunnittelu

Mittausguru auttaa sinua ympäristömittauksiin liittyvissä haasteissa yhdessä laajan asiantuntijaverkostonsa kanssa. Erityisosaamistamme ovat mm. tarkkailuohjelmiin liittyvät suunnittelutyöt, millä varmistamme tarkoituksenmukaiset monitoroinnit ympäristöturvallisuuden varmistamiseksi ja ympäristölupaehtojen täyttymiseksi.

 • Tarkkailupisteiden valitseminen asiakkaan toimintaa tukevaksi
 • Selvitykset eri mittausmenetelmien soveltuvuudesta, kilpailutus ja vertailu
 • Jatkuvatoimiseen ympäristömittaukseen liittyvät konsultointipalvelut

Kysy lisää

Asennus

Tarjoamme mittausten asennus- ja käyttöönottopalvelua valtakunnallisesti.

Asennuksen onnistuminen on yksi tärkeimmistä kokonaisepävarmuuteen vaikuttavista tekijöistä. Ammattimainen asennus mahdollistaa laadukkaat mittaustulokset!

 • Asennus- ja käyttöönottopalvelut ammattilaisen toimesta.
 • Asennuksen yhteydessä voimme antaa opastuksen mittausaseman huolto- ja ylläpitotöihin.
 • Asennuksellamme on aina 12 kk takuu.

Kysy lisää

Huollot

Luotettavat mittaukset vaativat säännöllistä ja ammattitaitoista huoltoa. Huoltotiheyteen vaikuttaa mm. käytettävät anturit, mitattava veden laatu ja laatumuutokset sekä mittaustulosten käyttötarkoitus. Säännöllinen huoltotyö pidentää mittausaseman elinkaarta.

Annamme asiakkaillemme koulutusta mittausasemien huoltotyöhön ja tarjoamme myös ammattilaisen tekemää huoltopalvelua.

 • Ammattilaisen tekemät huollot ja kalibroinnit
 • Määräaikaishuollot ja vasteajat sopimuksen mukaan
 • Dokumentointi ja palaute asiakkaalle

Kysy lisää